4 ian. 2011

Alegerea nuantei potrivite de fard

Alegerea culorii potrivite de fard de ochi este esenţială pentru un machiaj reuşit.

Nuanţele de maro sunt în general folosite în timpul zilei pentru machiaje
naturale. Pentru seară şi evenimente speciale recomandăm o nuanţă care să se potrivească cu culoarea hainelor. Când alegeţi fardul de ochi, nu
optaţi pentru nuanţe similare cu culoarea naturală a ochilor, deoarece trebuie să atrageţi atenţia asupra lor.

Un machiaj intens — perfect pentru o seară specială.

Strălucire
Aplicaţi nuanţe metalizate de fard de ochi. Folosiţi umbre bej pe zona de sub sprânceană, adăugaţi profunzime pe pliul ochiului cu mov şi conturaţi partea superioară şi cea inferioară cu un dermatograf gri. Omogenizaţi nuanţele pentru a finisa machiajul.

Machiaj smoky pentru ochi
Pentru acest machiaj conturaţi linia superioară a genelor cu dermatograf pentru ochi pornind de la colţurile ochiului către centru, apoi omogenizaţi cu o dischetă demachiantă. Aplicaţi o umbră, într-o nuanţă medie, cu ajutorul unei pensule pentru fard de obraz; aplicaţi o nuanţă mai închisă pe pliul ochiului. Folosiţi o nuanţă foarte deschisă pentru a conferi luminozitate zonei de sub sprânceană. Refaceţi conturul liniei superioare a genelor cu dermatograful (de data aceasta nu mai omogenizaţi nuanţa) pentru un efect mai intens al nuanţei închise.
Ondulaţi genele apoi aplicaţi două straturi de mascara unul după celălalt pentru a obţine efectul dorit.

Ochi mari
Pentru a face ochii să pară mai mari, aplicaţi dermatograf într-o nuanţă închisă foarte aproape de linia superioară a genelor şi o nuanţă mai deschisă (din aceeaşi familie de culori) pe linia inferioară a genelor. Nu conturaţi ochii de jur împrejur cu aceeaşi nuanţă.

Un plus de strălucire
Cu toţii ne dorim ochi luminoşi. Puteţi obţine acest efect rapid şi uşor dacă veţi crea nişte gene lungi într-o nuanţă intensă. Datorită noilor formule revoluţionare de mascara, nu mai aveţi nevoie de gene false – deşi pentru o seară specială în oraş genele false sunt de preferat. Aplicaţi două straturi de mascara pe gene şi nu uitaţi să le periaţi bine între aplicări.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu