5 nov. 2010

Pensulele de machiaj

Pentru un maghiaj perfect avem nevoie nu doar de produse de inalta calitate, ci si de pensule speciale pentru a putea aplica produsele uniform. Pensulele sunt la fel de importante ca si fondul de ten sau crema de fata deoarece acestea pot transforma un simplu machiaj intr-unul profesionist si de lunga durata.

Cele mai importante pensule care nu ar trebui sa lipseasca din trusa de machiaj:

1. Peria pentru sprancene si gene

Sprangenele sunt considerate rama fetei , ele incadrand forma fetei si oferind luminozitate tenului. De aceea ele au mereu nevoie de o atentie speciala. Peria pentru sprancene ajuta la intretinerea acestora, aranjand fiecare fir de par.
Peria pentru gene are si ea un rol foarte important in arta machiajului deoarece ajuta la despartirea genelor daca acestea s-au lipit din cauza mascarei. Foloseste peria pentru gene imediat dupa ce ai aplicat mascara pentru a le desparti usor.


2. Pensula taiata intr-un colt

Pentru un machiaj frumos, fardul de pleoape trebuie intins foarte bine pentru a nu se strange intr-o linie groasa si inestetica. De acea ai nevoie de o pensula cu multi peri si usor rigida, cu o margine taiata. Agest tip de pensula ajuta la machiajul smokey eyes, amestecand frumos culorile.
Daga esti adepta machiajului natural, poti folosi culori nude sau sidefate: crem, roz pal, bej, ciocolatiu sau tonuri calde de piersica.

3. Pensula pentru fard

Adaugarea de umbre accentueaza machiajul ochilor. Foloseste o perie pufoasa, insa cu peri subtiri si mici ca dimensiune pentru a aplica machiajul cat mai bine. Acest tip de pensula este folositor deoarece fardul ajunge foarte aproape de linia genelor. Pensula pentru fard poate fi utilizata si pentru a crea luminozitate in zona ochilor prin aplicarea unui fard deschis la culoare si sidefat in zona coltului interior al fiecarui ochi.


4. Pensula pentru aplicarea fondului de ten

Pensula pentru aplicarea fondului de ten ajuta la obtinerea unui finisaj perfect, fara pori. Perii pensulei trebuie sa fie mai lungi, mai desi si mai moi decat cele ale pensulei pentru fard pentru a aluneca pe piele si a ajunge si la conturul nasului si al gurii. Pune pe mana fond de ten si ia cu pensula cat ai nevoie. Efectueaza miscari de sus in jos pentru un rezultat excelent. Acest tip de perie poate fi folosit si pentru intinderea primer-ului.

5. Pensula pentru buze

Folosirea unei pensule pentru buze reprezinta un mod sigur de a obtine un machiaj al buzelor perfect, fara ca rujul sa depaseasca zona conturului. Alege o perie cu peri subtiri, fini si varf ascutit pentru precizie.Inainte de a aplica rujul, foloseste un creion in aceeasi nuanta cu cea a rujului. Cu ajutorul pensulei aplica rujul pe intreaga suprafata a buzelor, plecand din mijloc si continuand catre extreme. Tamponeaza cu servetul buzele si repeta procesul pentru un machiaj de durata. La final, adauga putin gloss pentru stalucire.

6. Pensula pentru fardul de obraz

Zona pometilor este foarte importanta deoarece accentueaza forma fetei. De aceea
cand te machiezi, sa nu uiti sa folosesti si blush pentru obraji. Foloseste o perie pufoasa, cu peri lungi si moi si forma rotunda pentru o aplicare perfecta si precisa. Daca ai pielea inchisa la culoare, foloseste un blush mai inchis ( nuante ciocolatii, burgundy). Daca ai tenul normal, mediu, alege culori nude, pale (roz pal, crem, maro deschis). Daca ai pielea foarte deschisa la culoarea foloseste un blush roz deschis, piersica sau mov deschis.

Pentru aplicarea precisă şi confortabilă a machiajului şi cu un design ergonomic e indicat ca pensulele sa fie din par natural.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu