5 nov. 2010

Reguli de baza in realizarea unui machiaj profesionist

In machiaj moderatia este cheia succesului. Armonia si frumusetea unui machiaj reusit rezida in tehnica de aplicare a produselor si imbinare a nuantelor. Inspiratia pentru un machiaj perfect vin din frumusetea chipului tau, care dicteaza intr-o maniera fluida tonurile perfecte in arta machiajului.

1. Alegerea nuantei potrivite de fond de ten. Fondul de ten este un autentic cadou adus feminitatii, insa se poate intoarce cu usurinta impotriva ta. Alegand o nuanta nepotrivita de fond de ten nu faci decat sa scoti in evidenta imperfectiuni ale tenului sau, paradoxal, sa creezi iluzia existentei unora.Un fond de ten mai deschis va da senzatia unei depigmentari, in special daca se estompeaza pe alocuri, iar un fond de ten mai inchis va creea cu siguranta un aspect inestetic de masca.

Fondul de ten trebuie sa iti faca tenul sa arate ca in cea mai buna zi a lui, dupa multe ore de somn sau la cateva zile dupa un tratament cosmetic. Pentru a alege corect nuanta de fond de ten, este indicat sa il testezi pe tenul nemachiat, de preferinta in lumina naturala, nu de neon. Este indicat, pentru a obtine acel aspect uniform si perfect, atat de estetic, sa aplici fondul de ten si pe urechi si gat, in special daca porti decolteu sau parul prins.Estompeaza intotdeauna colturile fruntii, zona de intersectie a obrajilor si a urechilor si linia mandibulei cu un burete in forma triunghiulara. Directia este ascendenta, cu exceptia mandibulei.
Nu aplica mai multe straturi de fond de ten pentru a ascunde anumite imperfectiuni.
Acesta nu numai ca va incarca excesiv dermul, provocand eventuale viitoare eruptii,dar va conferi si o culoare nenaturala tenului tau.
Pentru a evita acest lucru foloseste intotdeauna pentru camuflarea cearcanelor un corector galben lichid, iar pentru eruptiile acneice un corector stick de culoare verde. Peste acestea se aplica un singur strat de fond de ten.


2. Baza de machiaj este extrem de importanta pentru aplicarea fondului de ten. Pregateste tenul pentru contactul cu produsul, hidratandu-l si matifiindu-l, dupa caz. Fondul de ten va adera mult mai bine, va fi mai rezistent si se va omogeniza mai usor. Nu este obligatoriu sa aplici o baza de machiaj profesionista, poti aplica o simpla crema hidratanta. Nu trebuie sa uitam de exfoliere, indepartarea celulelor moarte permite cremei sa actioneze in profunzime, ceea ce va facilita aplicarea uniforma a fondului de ten.


3. Aplicarea fardului. Fie ca realizezi un machiaj smoky sau cat eyes, estomparea fardului aplicat in pliu este un must. Intreg efectul fumuriu, cunoscut in make-up ca "smudging", este asigurat de aceasta estompare. De cele mai multe ori, lipsa estomparii creeaza efectul de ochi departati sau de machiaj neomogenizat.

Pentru a evita acesta greseala, foloseste o pensula unghiulara pentru estompare, vei observa ca face treaba aproape singura. In lipsa acesteia, poti apela la un betisor pentru urechi sau la varful degetului.
Niciodata nu trebuie sa aplicam fard de pleoape pulbere dupa ce am aplicat mascara deoarece praful de la fard va ajunge pe gene si, pe langa faptul ca se vor lipi, acestea vor avea si nuanta si sclipiciul fardului. Ordinea corecta a machiajului ochilor este: primer, fard de pleoape, creion dermatograf sau tus si mascara.

4. Rujul. Nu folosi ruj daca ai buzele uscate. Formula lipstick-ului tinde sa usuce buzele. Este indicat ca in zilele in care buzele sunt excesiv de uscate, sa aplici obligatoriu un balsam de buze si apoi un strat de gloss, pe care sa il reinnoiesti de cate ori este nevoie.

Sa nu folosesti culori tari de ruj daca ai buzele subtiri. Stim ca nuantele reci si puternice sunt in tendinte, insa nu folosi niciodata aceste tonuri dark daca ai buzele foarte subtiri. Pentru a maximiza volumul buzelor: contureaza cu un creion de buze linia alba de deasupra buzei superioare si pe cea de sub buza inferioara si apoi contureaza intreaga suprafata a buzelor. Apoi aplica nuanta de ruj preferata.

5. Tusul. Linia de tus tremurata se incadreaza in categoria "ASA NU". Daca nu ai indemanarea necesara pentru a trasa o linie de tus perfecta, foloseste un tus-creion. Alte solutii ar fi sa optezi pentru trasarea unor puncte simetrice pe care sa le unesti ulterior sau sa sprijini mana de o masuta atunci cand te machiezi. Pentru a trasa coditele este important ca acestea sa fie in continuarea liniei pleoapei inferioare. Nu exagera lungimea acestora, in special pentru un look de zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu